Turisme sostenible

Estimem el que ens envolta

Agroturisme a la Garrotxa

Espai d'interès natural

Mas Pineda està situada en un marc natural i únic dins de l'Espai d'Interès Natural (PEIN) de l'Alta Garrotxa. Per aquesta raó, no podríem fer turisme si no fos des del respecte i l'amor per la natura. Busquem oferir-te el màxim confort respectant i cuidant del nostre entorn, que és el que ens dona vida.

Turisme sostenible i conscient

Al Mas Pineda fomenten una manera de viatjar i de gaudir des del respecte i la cura pel medi ambient, un turisme sostenible i conscient. Recomanem excursions a peu des de la masia i l'entorn, així com pels pobles del voltant, per descobrir la cultura i els costums de la gent de la comarca.

Construït de manera sostenible

La construcció original del mas, fa més de 800 cents anys, va ser completament sostenible. Tot el necessari per la seva construcció es trobava a la vall d’Oix. Des els seus materials fins als seus treballadors. En la restauració, es va tenir en compte el mateix principi i a més es va millorar l'aïllament dels teulats, aconseguint estalvi energètic passiu.

Productes de proximitat

Pel que fa als àpats, utilitzem aliments ecològics i/o de proximitat, intentat donar suport l'economia local, consumint i compartint productes de la comarca.

Electricitat procedent 100% d'energia renovable

Per tal d'oferir el màxim confort i sostenibilitat, compte amb fonts d'energies renovables, respectuoses amb el medi natural i l'entorn. És per aquest motiu que fem ús de plaques solars per aigua calenta i per a mantenir una constant de temperatura a l'interior i renovar l'aire. També tenim climatització amb aerotèrmica i radiadors de ferro colat restaurats. Electricitat procedent 100% d'energia renovable i la utilització de la llenya dels nostres boscos per escalfar les sales i espais comuns i fer neteja forestal.

Ens agraden els animals

Realitzem compostatge natural, i les gallines i els conills també en ajuden amb les restes orgàniques. També criem, un cop l'any, uns quants porcs per a consum propi i pels àpats que oferim. Els criem en pastura, en 3 hectàrees on ajuden a mantenir aquell bosc net i cuidat.

Open chat