Quin orgull i quin privilegi rebre un premi que valora la feina ben feta el últims anys a Mas Pineda en tema de sostenibilitat. 

Com sabeu, per a mi com a persona i com a empresa, la sostenibilitat és molt important, i un dels principals pilars del meu projecte. Aquest premi ha arribat com un reconeixement a la feina ben feta en materia de sostenibilitat.   

Vaig participar a una acció formativa sobre sostenibilitat empresarial organitzada per la Cámara de Comercio e Industria Italiana para España (CCIS) i la Camara de Comercio de Costa Rica. “SmartGreen: Pensando en el futuro de las empresas”, es un projecte que forma part del programa AL-INVEST Verde, i que la CCIS gestiona en col·laboració amb la Cámara de Comercio de Costa Rica.

Al finalitzar la formació es va fer un concurs entre totes les empreses participants, de tot Espanya, unes 100. Entre elles el meu projecte de vida, Mas Pineda, va resultar guanyador com a decisió del jurat, per les bones pràctiques i accions dutes a terme en materia de sostenibilitat. 

Mas Pineda va ser la primera empresa guanyadora del concurs “Hacia la ruta de la sostenibilidad Empresarial”, part del projecte europeu Smart Green.

 

Així vaig poder viatjar a Costa Rica el novembre passat, acompanyada del responsable de la CCIS, per participar en un espai de treball i agenda de negocis amb organitzacions locals i europees en temes de sostenibilitat. 

Va ser una gran oportunitat per poder conèixer de primera mà bones pràctiques en matèria de sostenibilitat empresarial per ajudar-me a millorar el meu projecte. 

Costa Rica és un referent en matèria de sostenibilitat, ja que fa més de 70 anys van decidir invertir en medi ambient,salut i educació en comptes de un exèrcit. Aquest petit país posseeix el 5% de la biodiversitat terrestre del món i el 3.5% de la seva biodiversitat marina. Produeix més del 90% de la seva energia a partir de fonts renovables. És un model a seguir en matèria de sostenibilitat a tots els nivells.

Els dies que vaig estar allà vaig poder compartir inquietuds, idees i formes de treballar i millorar amb empreses locals. Visitant vàries empreses privades i també ens públics vaig poder recollir un munt d’idees i maneres per a poder seguir millorant i oferint nous serveis sempre amb la sostenibilitat com a guia. 

També vaig poder assistir al congrés Innovate 2023 a San José, on vaig rebre el premi (també realitzat amb materials reciclats i sostenibles) i vaig poder compartir i prendre nota de molts avenços i millores en temes de sostenibilitat. 

Agraïda i contenta de poder compartir i seguir treballant per un món més sostenible. 💚

More To Explore

donuts curcuma tegust
Receptes

Donuts de cúrcuma i xocolata

Ingredients per unes 8/10 unitats   1 ou ( a temperatura ambient) 80g sucre morè o panela 120g farina (pot ser de blat, espelta, sense gluten) 30g farina d’ametlla 7g de llevat 100ml de llet o beguda vegetal  2 pomes

Open chat
1
🙋🏽‍♀️ Et puc ajudar?
Hola, sóc la Laia!
Com et puc ajudar?